המציאו, שבו במודל, צורו — עם Raspberry Pi. שלטו בתיאוריה ובמעשה רב-תחומיים ליצירת פרויקטים מותאמים וחומרה שמבוססים על Raspberry Pi. אין צורך בניסיון קודם.
המציאו, שבו במודל, צורו — עם Raspberry Pi. שלטו בתיאוריה ובמעשה רב-תחומיים ליצירת פרויקטים מותאמים וחומרה שמבוססים על Raspberry Pi. אין צורך בניסיון קודם.
מוצע על ידי: קורסרה (מה זה קורסרה?)
סדרה של 5 קורסים
לא נדרש ידע מוקדם
ללא סיכונים מיותרים
התמחות זו מיועדת לקחת מתחילים בתחום הזה ולהדריך אותם מהתחלה ועד לבניית אב טיפוס פונקציונליים, פרויקטים ביתיים ויצירות חדשות עם חומרה מותאמת ורספברי פיי. אם לא נגעת אף פעם ברספברי פיי, זה בסדר. הקורס הראשון ייתן לך את ההתחלה, ובקורס הרביעי תעצב ותיצור לוחות מעגלים מודפסים לחומרה המותאמת שלך כדי להפוך את הפרויקטים שלך למוחשיים וייחודיים.
לומדים יכולים לעבוד יחד עם כל הפרויקטים בההתמחות (או על הפרויקט האישי שלהם). כל הכלים התוכנתיים שבהתמחות זו הם חינמיים וקוד פתוח ונמצאים זמינים להורדה ולשימוש לכל אחד. אפשר גם להריץ אותם על הרספברי פיי שלך.
כל זה מותאם אישית ועוצב כדי ליישם את הפרויקטים שלך בצורה מושלמת.
בקורס הזה תשתמשו ב-Raspberry Pi 4 כדי לבנות פרויקט שלם שמתחבר לרשת עם חיישנים ומנועים, ותוכלו לגשת אליו מהסמארטפון שלכם. נחקור את כל החלקים שמאפשרים זאת, כדי שתוכלו להשתמש בניסיון הזה כבסיס לפרויקטים שלכם. נשתמש ב-Raspberry Pi כ"כביכול מערכת משובצת" (בניגוד למחשב שולחני), כך שתהיו מוכנים לבנות את ה-Raspberry Pi בפרויקטים שלכם בתור "המוח" שמניע את כל זה. רוצים לבנות מכשיר IoT (אינטרנט של הדברים) משלכם? אוטומציה ביתית? רובוטיקה? זה הקורס ללמוד איך כל זה עובד, כדי שתוכלו להתחיל לבנות עצמאית. אין צורך בניסיון קודם במערכות משובצות, בתכנות או באלקטרוניקה, וישנם חלקים נוספים עבור מי שמעוניין להתחיל במהירות בתכנות פייתון, יסודות לינוקס ואלקטרוניקה בסיסית.
הקורס מחולק לארבעה מודולים שמ חוקרים כל תחום עם הדגמות והשלמות בדרך:
לאחר ארבעת המודולים הללו תוכלו להתחיל לבנות פרויקטים משלכם מיד, ושלושת הקורסים העוקבים במומחיות הזו מעמיקים כל תחום כדי לשפר את הכישורים שלכם ואת המורכבות של הפרויקטים שלכם. אני מקווה שתהנו מכל הקורסים ואני מקווה לקחת את הבנייה שלכם לשלב הבא.
קורס שני במומחיות הזה עוסק בממשק החומרה ובתקשורת בין רכיבי הפרויקט שלכם, איך לפתור בעיות כאשר סיגנלים מהירים אינם פועלים, ואיך לתכנן את הפרויקטים שלכם כך שהם כן יפעלו. נתחיל בסקירה של פרוטוקולי סיגנלים נפוצים זמינים. לאח מ נראה, כדי לבנות הבנה מעמיקה ואינטואיטיבית של איך מעגלים שולחים ומקבלים את הסיגנלים האלה, מודול 2 עוסק בפיזיקה של סיגנלים בתדר גבוה בצורה קלה להבנה.
מודול 3 מסיט את המחשבה שלכם מעולם הזמן לעולם התדר כדי לבחון את רכיבי התדר של הסיגנלים ולהבין איך סינון לא מכוון במעגלים שלכם מעוות את צורות הגל הדיגיטליות. אלו הם מושגים של "שלמות סיגנל", מרוכזים למינימום הנדרש עבור הפרויקטים שלכם עם Raspberry Pi.
עכשיו, עם הידע שלנו על סיגנלים, מודול 4 מפתח חמש "חוקי אצבע" לתכנון המעגלים שלכם כך שסיגנלים מהירים יעבדו בפעם הראשונה. חמשת חוקי האצבע הללו, יחד עם הניסיון מהמודולים הקודמים, עוזרים לכם לאמוד את רוחב התדר של הסיגנלים, את זמן העלייה, ולהשיג תובנות בין אם אתם פותרים בעיות בעיצוב כושל או מתכננים משהו חדש.
הקורס הזה על שילוב חיישנים עם Raspberry Pi הוא הקורס ה-3 במומחיות של Coursera וניתן לקחת אותו בנפרד או כחלק מהמומחיות. אף על פי שחלק מהחומר וההסברים מקורסים קודמים משמשים, קורס זה מניח בדרך כלל שאין ניסיון קודם עם חיישנים או עיבוד נתונים מלבד רעיונות על הפרויקטים שלכם ועניין בבניית פרויקטים עם חיישנים.
הקורס מתמקד במושגים וטכניקות עיקריות בתכנון ושילוב כל חיישן, ולא בדוגמאות ספציפיות מדי להעתקה. שיטה זו מאפשרת לכם להשתמש במושגים הללו בפרויקטים שלכם כדי לבנות חיישנים מותאמים אישית מאוד ליישומים שלכם.
חלק מהנושאים המכוסים כוללים כיול חיישנים והסחרים בין שיטות מתמטיות שונות של אחסון והחלה של עקומות כיול על החיישנים שלכם. בנוסף, נדון בדיוק, דיוק ואיך להבין את חוסר הוודאות במדידות שלכם. נלמד שיטות ליצירת ממשק עם חיישנים אנלוגיים באמצעות ה-Raspberry Pi (או פלטפורמה אחרת) עם מגברים והעקרון והטכניקה המעורבים בהפחתת רעש עם מסננים ספקטרליים. לבסוף, נפנה לתחומי מדע הנתונים, סטטיסטיקה ועיבוד סיגנלים דיגיטליים, כדי לעבד מחדש את הנתונים שלנו בשפת פייתון.
זהו הקורס ה-4 במומחיות הזו (אף על פי שניתן לקחת אותו בסדר שונה) והוא מתמקד ביישום הניסיון והידע שרכשתם בשלושת הקורסים הראשונים לבניית חומרת אלקטרוניקה פיזית. במיוחד, קורס זה מתמקד בארבעה תחומים: סימולציות מעגלים, הזנת תרשים, תכנון PCB, וד Modeling 3D CAD. ישנן יישומים מסחריים מצוינים זמינים בתחומים הללו, אך כדי לאפשר לכולם גישה, נשתמש בתוכנה חופשית ופתוחה.
בתום הקורס הזה תוכל להרגיש בנוח לשימוש בתוכנה חופשית ופתוחה כדי לתכנן לוח מעגלים מודפס משלך וכל תושבת או קייס שיחזיק אותו, בהתאמה ליישום שלך.
מודול 1 עוסק בסימולציה של מעגלים באמצעות מספר פרויקטים פתוחים ושיטות סימולציה לסימולציה של תגובות זמניות של מעגלים כמו גם תגובת תדר של מסננים. בנוסף, נשתמש בכלים לסינתזת מסננים כדי לעזור לכם לעצב במהירות ולסמל את המסננים.
מודול 2 עוסק ביצירת תרשימים חשמליים מקצועיים. זהו גם אמנות וגם מיומנות, ונעסוק במרכיבים טכניים של שימוש בתוכנת הזנת תרשים כמו גם במושגים רחבים שניתן להעביר לכל יישום מסחרי.
מודול 3 לוקח את התרשים שלנו והופך אותו לעיצוב PCB פיזי. הבנת התהליך הזה של איך התרשים ועיצוב ה-PCB עובדים יחד היא קריטית. נציג זאת בתוכנה פתוחה, אך שוב, המושגים חלים על כל תוכנה מסחרית שאולי יש לכם גישה אליה.
מודול 4 מדגים את הרעיון החזק של תכנון משולב של המערכות החשמליות והמכנית שלכם יחד. ניצור מודל תלת-ממדי של ה-PCB החשמלי שלנו ונכניס אותו לתוך תוכנת CAD תלת-ממדית כדי לתכנן חלקים מכניים מסביבו. לחבר בין יישומים אלה פותחת מימד נוסף בהתאמת הפרויקטים שלכם.