הצטרפו אלינו למסע מרתק בעולם המדע הסנסורי. פתחו מיומנויות חדשות והשתמשו בחושים שלכם כדי לגלות ולהעריך מוצרי מזון, משקאות ומוצרים נוספים. חוויות חושיות ייחודיות מחכות לכם, שדרגו את הידע שלכם והפכו למומחים בתחום!
הצטרפו אלינו למסע מרתק בעולם המדע הסנסורי. פתחו מיומנויות חדשות והשתמשו בחושים שלכם כדי לגלות ולהעריך מוצרי מזון, משקאות ומוצרים נוספים. חוויות חושיות ייחודיות מחכות לכם, שדרגו את הידע שלכם והפכו למומחים בתחום!
מוצע על ידי: קורסרה (מה זה קורסרה?)
סדרה של 4 קורסים
לא נדרש ידע מוקדם
ללא סיכונים מיותרים
יסודות המדע החושי עוסקים כיצד להשתמש בחושים האנושיים כדי להעריך מגוון רחב של מוצרים, כולל מזון, משקאות ומוצרים שאינם מזון. התמחות זו מיועדת לכל מי שמעוניין להבין ולהעמיק את ההבנה שלו לגבי מוצרים שנחווים דרך החושים.
תלמד על גורמים פיזיולוגיים ופסיכולוגיים בהבנה החושית, עם דגש על:
תלמד כיצד המוח מעבד מידע חושי כדי להבין כיצד תופסים מוצרים, ולאחר מכן תראה כיצד מדעני חושים עובדים עם קבוצות של נושאים אנושיים כדי לספק כלי ניתוחי שימושי עבור בדיקות חושיות.
ההתמחות תכלול משימות ופרויקטים שיסייעו לך להבין את מורכבות המערכת החושית האנושית, לדון בתיאוריות של מדידה חושית, סולמות, עקרונות מחקר כמותיים ופיזיקה פסיכו-פיזיקלית המשמשת במדידת תפיסה.
הלומדים ייכנסו לעומק תפקיד המדע החושי בשיווק, פיתוח מוצרים ובקרת איכות. ישנם מודולים שבועיים, פורומים לדיון, קריאות והערכות עבור כל אחד מהקורסים בהתמחות זו. הקורס האחרון כולל פרויקט סיום שבו תבצע ניסוי מחקרי משלך.
קורס 1
8 שעות
4.6 (29 דירוגים)
בקורס זה, נציע סקירה רחבה של תחום מדעי החושים – ההיסטוריה, ההגדרה והיישומים שלו במחקר אקדמי ובתעשיית המוצרים המאוחסנים לצרכן. נדון גם כיצד מדעי החושים משפיעים על תעשיות נוספות, כולל מדעי הרפואה ועיבוד מידע.
קורס 2
13 שעות
קורס זה יעזור לכם להבין את היכולות החושיות שלנו, כולל טעם, ריח, חושים טקטיליים, ראיה ושמיעה. הקורס יסביר את האנטומיה, הפיזיולוגיה והכימיה של החושים.
קורס 3
11 שעות
קורס זה יחקר את מדעי החושים על ידי בחינת כיצד החושים מחוברים למוח וכיצד המוח מעניק משמעות לאותות שהוא מקבל. תלמדו כיצד להשתמש בגישות מדעיות כמו בדיקות הבחנה ומודלים תורסוניים.
קורס 4
12 שעות
4.8 (12 דירוגים)
קורס זה יכין אתכם למעבדת הערכה חושית וילמד אתכם את השיטות הטובות ביותר לבדיקות ולתיעוד. נחקור כיצד גורמים שונים, במיוחד הסביבה הבדיקתית, יכולים להשפיע על ניסויים חושיים.