17.3%
חציון של 17.3% בחמש השנים האחרונות במסלולי הניהול האקטיבי בקופות הגמל לתגמולים, נכון ליוני 2026
מדובר ב-45 מסלולים אקטיביים שמנהלים יחד 53.4 מיליארד שקל. הפער בין החציון לבין המסלולים המובילים בקטגוריה גדול במיוחד.
חציון תשואה
17.3%
5 שנים, מסלולים אקטיביים
חציון בכלל הקופות
41.9%
165 קופות גמל לתגמולים
מה זה אומר עליך
החציון של 17.3% נמוך משמעותית מהחציון של 41.9% בכלל הקופות לתגמולים, כלומר מחצית מהמסלולים האקטיביים בקבוצה הזו הניבו פחות מ-17.3% בחמש שנים. במקביל, שלושת המסלולים המובילים – כולם ממוקדי מניות – רשמו בין 81.3% ל-101.1%, כך שהפיזור בתוך הקטגוריה עצמה עצום.
מה מספרים המספרים
בקבוצה של 45 מסלולים אקטיביים בקופות הגמל לתגמולים, החציון עומד על 17.3% והממוצע הפשוט על 35.8%. הפער בין השניים מלמד שיש קבוצה קטנה של מסלולים עם תשואות גבוהות מאוד שמושכים את הממוצע כלפי מעלה.
הממוצע המשוקלל לפי נכסים גבוה עוד יותר – 67.8% – מה שאומר שהכסף הגדול יושב דווקא במסלולים עם התשואות הגבוהות יותר, ולא במסלולים שנמצאים סביב החציון.
הקצוות של הטווח
המסלול החלש בקבוצה רשם 5% בחמש שנים, והמסלול החזק 101.1%. גם באחוזון ה-10 התשואה עומדת על 12% בלבד, בעוד באחוזון ה-90 מדובר כבר על 80.4%.
שלושת המסלולים המובילים – אינפיניטי גמל מניות, ילין לפידות מסלול מניות והראל גמל מסלול מניות – כולם מסלולים ממוקדי מניות. זו תזכורת לכך שבתוך הכותרת של 'ניהול אקטיבי' יש מסלולים עם פרופיל סיכון שונה מאוד.
שאלות ותשובות
למה החציון והממוצע כל כך רחוקים זה מזה?
החציון הוא 17.3% והממוצע 35.8% כי קבוצה קטנה של מסלולים רשמה תשואות גבוהות מאוד – עד 101.1% – ומשכה את הממוצע למעלה, בעוד רוב המסלולים מרוכזים בטווח של 0 עד 20 אחוז.
האם 'ניהול אקטיבי' זה אותו דבר כמו 'מסלול כללי'?
לא. הקבוצה הזו כוללת 45 מסלולים אקטיביים מסוגים שונים בתוך קופות הגמל לתגמולים, ובהם גם מסלולים ממוקדי מניות שהניבו את התשואות הגבוהות בקבוצה.
איך חושב המספר
הנתונים נלקחו מגמל-נט של רשות שוק ההון (data.gov.il), נכון ליוני 2026, עבור תשואה מצטברת ל-5 שנים ב-45 מסלולים אקטיביים בקופות הגמל לתגמולים. החציון, הממוצע והממוצע המשוקלל לפי נכסים חושבו על בסיס הסדרה הרשמית.
המידע בעמוד זה הוא מידע כללי המבוסס על נתונים ציבוריים, ואינו ייעוץ פנסיוני, ייעוץ השקעות או תחליף לייעוץ אישי.
מקורות
- רשות שוק ההון — גמל-נט (data.gov.il) · הנתונים נמשכו ב-2026-08-05