פיננסים אישיים

עגור השתלמות למורים – מסלול אשראי ואג"ח

דמי הניהול בקרן עומדים על 0.17% מהצבירה, נמוך משמעותית מהחציון בענף.

2 דק׳ זמן קריאה · עודכן ספטמבר 2026

התשובה בקצרה

0.17%

דמי הניהול בקרן עומדים על 0.17% מהצבירה, נמוך משמעותית מהחציון בענף.

דמי הניהול מהצבירה בעגור קרן השתלמות למורים בבתי הספר העי"ס במכללות ובסמינרים בבתי ספר יסודיים וגננות מסלול אשראי ואג"ח · נכסי המסלול 2 מיליון ש"ח

זו קרן השתלמות ייעודית למורים במסלול אשראי ואג"ח, עם דמי ניהול נמוכים במיוחד. מנגד, התשואה מתחילת השנה נמוכה מהחציון בקטגוריה, והמסלול עצמו קטן מאוד בהיקף הנכסים.

דמי ניהול

0.17%

מהצבירה

תשואה מתחילת השנה

2.37%

יוני 2026

נכסי המסלול

2

מיליון ש"ח

תשואה מתחילת השנה מול חציון הענף

עגור קרן השתלמות למורים בבת…2.37%חציון קרנות ההשתלמות4.39%תשואה מתחילת השנה, אחוזים

הקרן הניבה 2.37% מתחילת השנה, לעומת חציון של 4.39% בקרנות ההשתלמות.
נטו לחוסך — מה נשאר אחרי דמי הניהול

2.2%

מתחילת השנה המסלול השאיר לחוסך 2.2% אחרי דמי הניהול מהצבירה — נמוך מנטו-החציון של קרנות ההשתלמות ב-1.68 נקודות אחוז. נטו-החציון: 3.88%, מתוך 223 מסלולים.

החישוב: תשואה מתחילת השנה פחות דמי ניהול שנתיים מהצבירה · יוני 2026

!

מה זה אומר עליך

על צבירה של 300,000 ש"ח, דמי ניהול של 0.17% מסתכמים בכ-510 ש"ח בשנה, וכ-10,200 ש"ח על פני 20 שנה – חיסכון ניכר בעלויות מול חציון של 0.52%. מנגד, פער התשואה מתחילת השנה מול החציון בענף עומד לרעת הקרן, כך שהחיסכון בעמלה לא בהכרח מתורגם לתוצאה טובה יותר בפועל. גודל המסלול – 2 מיליון ש"ח בלבד – הוא נתון שכדאי לשים לב אליו, מכיוון שמסלולים קטנים מוגבלים לעיתים באפשרויות ההשקעה.

מה מיוחד בקרן הזו

זו קרן השתלמות ייעודית לעובדי הוראה – מורים בבתי ספר על-יסודיים, במכללות ובסמינרים, וכן בבתי ספר יסודיים וגננות. המסלול הספציפי הוא אשראי ואג"ח, כלומר חשיפה בעיקר לאפיקי חוב ולא למניות.

דמי הניהול בקרן, 0.17% מהצבירה, נמוכים מאוד ביחס לחציון בקטגוריית קרנות ההשתלמות שעומד על 0.52%. זהו יתרון עלות ברור לחוסך.

התשואה והגודל – שני סימני שאלה

מתחילת השנה הקרן הניבה 2.37%, לעומת חציון של 4.39% בקרנות ההשתלמות. בטווחים ארוכים יותר התשואה עומדת על 14.2% בשלוש שנים ו-10.5% בחמש שנים.

היקף הנכסים במסלול עומד על 2 מיליון ש"ח בלבד. במסלולים קטנים במיוחד יש לעיתים מגבלות תפעוליות ופחות גמישות בבחירת השקעות, נתון שכדאי להביא בחשבון כשמשווים לקרנות גדולות יותר בקטגוריה.

מדד ערך
דמי ניהול מהצבירה 0.17%
תשואה חודשית 0.9%
תשואה מתחילת השנה 2.37%
תשואה שלוש שנים 14.2%
תשואה חמש שנים 10.5%
נכסי המסלול 2 מיליון ש"ח

מסלולים דומים — מי מוביל בנטו לחוסך

מסלול נטו לחוסך תשואה מתחילת השנה דמי ניהול מהצבירה
אינפיניטי השתלמות עוקב מדדי מניות 25.45% 26.07% 0.62%
אנליסט מסלולית – קרן השתלמות עוקב מדדי מניות 18.77% 19.39% 0.62%
מיטב השתלמות עוקב מדדי מניות 14.84% 15.4% 0.56%
אומגה קרן השתלמות מסלול עוקב מדדי מניות 14.39% 14.85% 0.46%
אלטשולר שחם השתלמות עוקב מדדי מניות 14.19% 14.78% 0.59%
עגור קרן השתלמות למורים בבתי הספר העי"ס במכללות ובסמינרים בבתי ספר יסודיים וגננות מסלול אשראי ואג"ח — המסלול שבעמוד הזה 2.2% 2.37% 0.17%

חמשת המסלולים עם הנטו-לחוסך הגבוה ביותר בקרנות ההשתלמות, לצד המסלול שבעמוד, נכון ליוני 2026. נטו לחוסך = תשואה מתחילת השנה פחות דמי הניהול השנתיים מהצבירה.

שאלות ותשובות

למה התשואה מתחילת השנה נמוכה מהחציון?

הקרן מתמקדת במסלול אשראי ואג"ח, כלומר חשיפה גבוהה לאפיקי חוב ולא למניות. בתקופות שבהן שוק המניות עולה, מסלולים סולידיים נוטים לפגר אחרי החציון הכללי בענף שכולל גם מסלולים מנייתיים.

האם דמי ניהול נמוכים מבטיחים תשואה טובה יותר?

לא. דמי ניהול של 0.17% חוסכים כ-510 ש"ח בשנה על צבירה של 300,000 ש"ח, אבל התשואה נטו תלויה גם בביצועי ההשקעות עצמן. השנה, לדוגמה, פער התשואה מהחציון גדול מהחיסכון בעמלה.

האם זה מסלול טוב בשבילי?

זו שאלה שתלויה בכם. כדאי לבדוק אם אתם זכאים להצטרף לקרן ייעודית למורים, להשוות את דמי הניהול ואת התשואה בטווחים של שלוש וחמש שנים מול מסלולי אשראי ואג"ח אחרים, ולשקול את משמעות היקף הנכסים הקטן במסלול ביחס לצרכים שלכם.

איך חושב המספר

הנתונים נלקחו מגמל-נט של רשות שוק ההון (data.gov.il), עודכנו לתקופת יוני 2026. עלות דמי הניהול על פני 20 שנה חושבה בהנחת צבירה קבועה של 300,000 ש"ח ודמי ניהול של 0.17% בשנה. החציון בענף מבוסס על 223 קרנות בעמלה ו-231 קרנות בתשואה מתחילת השנה.

המידע בעמוד זה הוא מידע כללי המבוסס על נתונים ציבוריים, ואינו ייעוץ פנסיוני, ייעוץ השקעות או תחליף לייעוץ אישי.

מקורות

  1. רשות שוק ההון — גמל-נט (data.gov.il) · הנתונים נמשכו ב-2026-08-05