בחלק הזה
רשות ניירות ערך מחייבת כל בעל רישיון בישראל לזהות את עצמו לפני שהוא נותן ייעוץ, ואת הלקוח לחתום על מסמך הבנת סיכון לפני פעולה ראשונה. פלטפורמת גרפים גלובלית לא כפופה לזה — ולכן מסחר הדגמה ב-TradingView הוא הדבר הכי קרוב ל"מסמך הבנת סיכון" שאתה עושה לעצמך: מסך שבו אתה לוחץ על כפתורי קנייה ומכירה, רואה איך נראית פקודה, ולא מעביר שקל אחד לשום מקום.
בקצרה
- לא צריך ברוקר. חשבון ההדגמה מובנה בפאנל המסחר של TradingView ואינו דורש חיבור לחשבון אמיתי.
- הממשק מסמן את המצב. שם החשבון הפעיל מוצג בראש פאנל המסחר, ובורר החשבון מציג את אפשרות ההדגמה בנפרד מברוקרים אמיתיים.
- אפשר לאפס. יש פעולת איפוס שמחזירה את החשבון המדומה למצב התחלתי ומוחקת את ההיסטוריה שנצברה בו.
- זה לא מסחר. ביצוע מדומה אינו מדמה נזילות, עמלות, פערי ציטוט או מיסוי ישראלי — ולכן אין להסיק ממנו על התנהגות בחשבון אמיתי.
מה בדיוק פותחים: פאנל המסחר בתחתית Supercharts
מסך הגרף המרכזי של TradingView נקרא Supercharts. הוא בנוי משלושה אזורים: סרגל ציור בצד אחד, לשוניות של רשימת מעקב והתראות בצד השני, ופאנל תחתון שנפתח ונסגר. הפאנל התחתון הוא הבית של כל מה שקשור לפקודות — יומן המסחר, היסטוריית הפקודות, ולשונית המסחר עצמה. אצל מי שלא חיבר ברוקר, זו בדיוק הלשונית שבה יושב חשבון ההדגמה.
בעברית פשוטה: אתה לא נכנס למקום נפרד באתר כדי לתרגל — אתה פותח מגירה בתחתית אותו מסך גרף שאתה כבר מסתכל עליו. זה חשוב, כי המשמעות היא שכל מה שתלמד בתרגול הוא בדיוק אותו ממשק שיעמוד מולך אחר כך, אם וכאשר תחבר ברוקר אמיתי — אותם כפתורים, באותם מקומות.
שים לב להבדל בין שני דברים שקל לבלבל ביניהם. פאנל המסחר הוא ממשק שליחת פקודות. כלי ההרצה החוזרת של הגרף הוא דבר אחר לגמרי — הוא מגלגל את הגרף אחורה בזמן. אפשר להשתמש בשניהם, אבל הם עונים על שאלות שונות: הראשון שואל "איך שולחים פקודה", השני שואל "מה קרה בשוק".
שלב אחרי שלב: להפעיל את חשבון ההדגמה
- פתח גרף היכנס למסך Supercharts ובחר סימול כלשהו — מניה בתל אביב, מדד, או מניה אמריקאית. הסימול לא משנה לצורך התרגול.
- פתח את הפאנל התחתון בתחתית המסך יש שורת לשוניות. לחיצה עליה פותחת את הפאנל שבו יושבות לשוניות המסחר וההיסטוריה.
- פתח את בורר החשבון בראש פאנל המסחר מוצג שם החשבון הפעיל. לחיצה עליו פותחת רשימה של אפשרויות חיבור: ברוקרים נתמכים מצד אחד, וחשבון ההדגמה של TradingView מצד שני.
- בחר את חשבון ההדגמה אחרי הבחירה, שם החשבון בראש הפאנל מתחלף — וזה החיווי שלך שאתה לא מחובר לשום גוף אמיתי.
- שלח פקודה ראשונה לחץ על כפתור הקנייה או המכירה, ותיפתח חלונית הפקודה עם שדות הכמות, סוג הפקודה והמחיר.
אם אתה לא מוצא את בורר החשבון, הסיבה השכיחה היא שהפאנל התחתון מכווץ לגמרי ואתה רואה רק את שורת הלשוניות. גרירה של הגבול העליון של הפאנל כלפי מעלה תפתח אותו לגובה שבו רואים את כל השדות. זו טעות שחוזרת אצל מי שעובד על מסך נייד או על מסך לפטופ קטן, שבו הפאנל תופס נתח משמעותי מהגובה.
איך יודעים שאתה לא באמת: החיוויים שהממשק מציג
זו השאלה שהכי מטרידה משתמש חדש, ובצדק — אף אחד לא רוצה לגלות שהוא שלח פקודה אמיתית בזמן ש"רק שיחק". התשובה היא שהממשק לא מסתיר את זה, אבל גם לא צועק. הסימון נמצא בשלושה מקומות, וכדאי להכיר את שלושתם.
- שם החשבון בראש פאנל המסחר. זה החיווי הראשי. מה שכתוב שם — זה מה שיקבל את הפקודה. חשבון הדגמה מוצג בשם משלו, נפרד משמו של ברוקר.
- בורר החשבון עצמו. כשפותחים אותו, האפשרות המדומה מופיעה כפריט משלה ברשימה, לא מעורבבת עם רשימת הברוקרים הנתמכים.
- היעדר חיבור פעיל. חשבון ברוקר אמיתי דורש התחברות ואימות זהות מול הברוקר. אם לא עברת תהליך כזה, פשוט אין לך למי לשלוח פקודה אמיתית.

נקודה שראוי להבין לעומק: חיבור ברוקר אמיתי אינו קורה בטעות. ברוקר בינלאומי דורש פתיחת חשבון נפרדת, אימות זהות, ולעיתים גם הפקדה מינימלית — ורק אחר כך אפשר לחבר אותו לפאנל המסחר. לכן משתמש ישראלי שרק נרשם ל-TradingView ולא פתח שום חשבון ברוקר, פשוט אין לו מצב "אמיתי" זמין. אילו ברוקרים בכלל אפשריים מישראל — זה נושא נפרד ומפורט בעמוד הברוקרים.
אחרי שהתבלגנת: איפוס החשבון וההיסטוריה
מי שמתרגל בפעם הראשונה ישלח פקודות מיותרות, ישכח פוזיציה פתוחה, ויסיים עם מסך שנראה כמו זירת פשע. זה לא באג — זה בדיוק מה שאמור לקרות בתרגול. לשם כך יש פעולת איפוס בהגדרות חשבון ההדגמה: היא מחזירה את החשבון המדומה למצב ההתחלתי שלו.
מה שחשוב להבין הוא מה נמחק. האיפוס אינו "ניקוי מסך" בלבד: הוא מוחק את הרישומים שנצברו בחשבון — הפוזיציות הפתוחות, הפקודות הממתינות והיסטוריית הפעולות שנרשמה. אם אתה רוצה לשמור לעצמך תיעוד של מה שעשית, צלם את המסך או רשום לעצמך לפני שאתה מאפס. אין כפתור "בטל איפוס".
- מאפסים כשמסך הפוזיציות התמלא בדברים שלא זוכרים למה נפתחו.
- מאפסים לפני שמתחילים לתרגל נושא חדש — למשל מעבר מפקודות שוק לפקודות לימיט.
- לא מאפסים אם רצית לשמור את הרישומים לצורך השוואה — כי הם לא חוזרים.

מה באמת אפשר לתרגל שם, ומה זה נותן לך
הערך של חשבון ההדגמה הוא ערך של שרירי אצבע, לא של ידע פיננסי. אלה הדברים שהוא באמת מלמד, ואף אחד אחר לא ילמד אותך אותם:
- 4 שדות חלונית הפקודה מבקשת בדרך כלל סימול, כיוון (קנייה/מכירה), כמות וסוג פקודה. אחרי שלוש פעמים אתה כבר לא צריך לחשוב איפה כל אחד יושב.
- 2 מסלולים אפשר לשלוח פקודה מחלונית ייעודית, ואפשר לשלוח אותה ישירות מהגרף בגרירה של קו. שניהם קיימים בפאנל, ושווה לנסות את שניהם.
- 1 טעות הטעות הכי שכיחה בממשק היא בלבול בין כמות למחיר בפקודת לימיט. בהדגמה זה סתם רישום; בחשבון אמיתי זה כסף.
מעבר לזה, ההדגמה טובה כדי לראות איך נראה מסך הפוזיציות — כלומר איך הפלטפורמה מציגה החזקה פתוחה, איך היא מסמנת אותה על הגרף, ואיפה מופיעה שורת הסגירה. משקיע ישראלי שהורגל לממשק של בנק או של בית השקעות מקומי ימצא כאן שפה חזותית שונה לגמרי, ועדיף להתרגל אליה בלי לחץ.
הסעיף החשוב בעמוד הזה: למה הדגמה אינה מסחר
כאן צריך לדבר בפירוט, כי זו הנקודה שבה משתמשים חדשים נופלים. חשבון הדגמה מדמה את הממשק, לא את השוק. ההבדל אינו ניואנס — הוא הבדל מכני בין שני דברים שונים במהותם. להלן ההפרשים, כתיאור טכני בלבד, בלי טענה על תוצאה כזו או אחרת.
| המרכיב | מה קורה בהדגמה | מה קורה בביצוע אמיתי |
|---|---|---|
| הצד השני לעסקה | אין. הרישום נוצר בתוך הפלטפורמה. | יש. הפקודה נשלחת לבורסה או לברוקר ומחפשת התאמה בספר הפקודות. |
| נזילות | לא נבדקת — אין שאלה אם יש כמות מולך. | נבדקת. אם אין כמות מספקת במחיר שביקשת, הפקודה עשויה להתמלא חלקית או לא להתמלא. |
| מקור המחיר | הנתון שמוצג לך על הגרף, לפי סוג המנוי והבורסה. | המחיר בפועל בזירת המסחר באותו רגע. |
| עמלות | אינן משקפות את מחירון הברוקר שלך. | נקבעות בהסכם מול הברוקר או הבנק, ומשתנות מגוף לגוף. |
| מיסוי | לא קיים. | קיים, לפי דיני המס בישראל ולפי סוג החשבון והנכס. |
| התנהגותך | לוחצים בלי היסוס — אין מה להפסיד. | אותה לחיצה, עם כסף שלך מאחוריה. |
שים לב לשורה האחרונה, כי היא לרוב המשמעותית מכולן ואי אפשר לתקן אותה בשום הגדרה. מצב הדגמה משנה את מבנה ההחלטה עצמו — כשאין השלכה, אין גם ההתלבטות שמלווה החלטה אמיתית. לכן כל ניסיון להסיק מרצף פעולות בהדגמה משהו על מה שיקרה בחשבון אמיתי הוא הסקה שאין לה בסיס מכני.
נקודה טכנית נוספת שכדאי להכיר: איכות נתון המחיר שאתה רואה על הגרף משתנה לפי סוג המנוי ולפי הבורסה. בשוק הישראלי בפרט, ההבדל בין נתון בזמן אמת לנתון מושהה הוא הבדל מהותי, ומוסבר בנפרד בעמוד נתוני זמן אמת מול נתון מושהה. תרגול על נתון מושהה מלמד אותך את הממשק בדיוק כמו תרגול על נתון בזמן אמת — אבל הוא בוודאי לא מדמה תזמון.

בלי לשפוט: מתי מצב ההדגמה לא יוסיף לך כלום
אין כאן המלצה להשתמש או לא להשתמש. יש כאן הבחנה בין השאלה שההדגמה עונה עליה — "איפה הכפתורים" — לבין שאלות שהיא לא עונה עליהן.
שורה תחתונה: מה זה אומר עליך
אם אתה עומד לפני החיבור הראשון של ברוקר לפאנל המסחר, חצי שעה בחשבון ההדגמה תחסוך לך את הבלבול של החלונית הראשונה — ואת הרגע שבו אתה מחפש איפה מזינים כמות בזמן שהמחיר זז. זו סיבה טובה לפתוח אותו.
אם אתה מרגיש שהתרגול נותן לך ביטחון לגבי החלטות השקעה — עצור. הביטחון הזה מגיע מהיעדר סיכון, לא מהיכרות עם השוק. הפרדה בין השניים היא כנראה הדבר המועיל ביותר שאפשר לקחת מהעמוד הזה. ואם אתה עדיין לא בטוח מה מסך הגרף שאתה מסתכל עליו בכלל עושה, כדאי לחזור להמדריך המלא ל-TradingView למתחילים ולהתחיל משם.
מקורות
- TradingView Help Center — Paper Trading capabilities — יכולות חשבון ההדגמה בפאנל המסחר. נכון ל-25/08/2026.
- TradingView Help Center — Paper Trading account currency — מטבע החשבון בהדגמה והגדרתו. נכון ל-25/08/2026.
- TradingView Help Center — Getting Started — מבנה מסך Supercharts, הפאנל התחתון ולשוניות הצד. נכון ל-25/08/2026.
- TradingView — Supercharts — מסך הגרף שממנו נפתח פאנל המסחר. נצפה ב-25/08/2026.